torek, 28. oktober 2008

13. dan (Killarney-Galway-Carron)

Zadnji cel dan na Irskem sva preživela v aktivnem iskanju plašča, ki sva ga videla že prej v Galway-ju.

Pot naju je vodila iz Killarneya preko Carrona, ki je bil destinacija najine zadnje nočitve na Irskem, še okoli 100 km naprej do Galway-ja. Kajti v teh približno 200 km poti iz Killarney do Galway-ja sva se ustavila v približno 5-6 Dunnes stores trgovinah (različno velikih) vendar tega plašča ni bilo nikjer. Ker je stanje na števcu v Mickeyu bilo previsko (vrnila sva prazen tank, kot je bilo dogovorjeno) sva se odločila, da greva po plašč. Ko sva se ustavila pred trgovino v Galway-ju, ki je bila največja od vseh, ki sva jih videla po poti nazaj,



sva upala, da najina pot ni bila zaman. Takoj sva se zapodila proti mestu, kjer naj bi bil plašč in že od daleč ugotovila, da je še tam. Tanja ga je oblekla, oba sva bila zadovoljna s tem kako ji pristoji, zato sva se odpravila proti blagajni, da si ne bi premislila in ga ne bi vzela.

Oba zadovoljna sva se odpravila nazaj proti Caronnu, kjer sva imela zadnji postanek (to je hostel kjer se je zgodila home made pizza). Sicer sva bila v drugi koči, kjer pa sva bila zopet sama z drugimi aremičani. Ti niso bili niti senca prejšnje druščine, zato sva jih pustila pri miru in odšla spat, kajti pred nama je bil dolg in naporen ter hkrati tudi žalostno-vesel dan.

Ni komentarjev: