ponedeljek, 22. september 2008

5.dan (Ballycastle)

Drugi dan v Ballycastlu sva izkoristila za oglede, ki jih mora videti vsak turist v japonkah in visokih petah. Irci so ti dve znamenitosti preučili do potankosti, kako privabiti turiste. Prva - viseči most Carrick-a-Rede, je sicer paša za oči, a ti za spehod čezenj zaracunajo £3.70. Midva sva imela to srečo, da sva prišla do mostu pred odprtjem, tako da si na žalost nisva prislužila certifikata o prečkanju mostu.




Naslednja Unescova zapuščina, Giants Causeway (velikanov prehod) je bila razočaranje. Ogromne množice turistov, podpiranje lenobe - avtobusni prevoz 500m do obale, za katerega ti zaračunajo £1 v eno smer, in dejanskih 50m obale, ki jih propagirajo na vsakem koraku.



Razočarana sva se odpravila iskat najine znamenitosti, ki jih ne boste nasli v nobenem vodniku (razen mogoče v najinem). Ena izmed najlepših je bilo pristanišče Ballintoy Harbour (Tanja je kasneje razlagala, da sva bila na Pearl Harbour-ju... ). Tu sva preživela večji del preostanka dneva in se ob zvokih in lepotah morja, prepuščala sanjarjenju.


Ni komentarjev: